lunii iulie a acestui an, porţiunea de drum să fie gata. Ştim în momentul de faţă că după topirea zăpezii, pentru buna desfăşurare a lucrărilor de asfaltare, reprezentanţii firmei care fac aceste lucrări au solicitat închiderea Pasului Gutâi în vederea turnării stratului de uzură.

„Ne-au solicitat sprijinul pentru a-i putea ajuta să finalizeze lucrările. Ei s-au angajat ca până în aprilie, bineînţeles şi în funcţie de condiţiile meteo, să termine toate lucrările de pe traseu, să rămână doar turnarea stratului de uzură şi marcarea drumului. Ei ar dori să se închidă toată circulaţia între Baia-Sprie şi Sighetu Marmaţiei, pe întreg tronsonul de drum, pentru a se putea lucra în voie. Varianta pentru cei care au de ajuns în Maramureşul Istoric ar fi Baia-Sprie spre Cavnic şi de aici Ocna Şugatag – Vadu Izei. Atunci nu ar trebui să existe şi acea restricţie de tonaj de pe Baia Sprie-Cavnic. Deocamdată aşteptăm să se topească zăpada şi apoi o să vedem. Problema parcării de pe acest tronson nu s-a discutat. Vom vedea atunci ce vom face”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, prefectul judeţului Maramureş.

Acesta a declarat pentru infomm.ro că astfel de discuţii vor fi şi pe tema reabilitării Drumului Naţional 18 între Moisei şi Cârlibaba.„Aşteptăm şi acolo să se topească zăpada, va fi mai greu, ce-i drept. Sperăm să obţinem acea autorizaţie de care avem nevoie, ca să se poată asfalta ceva şi în Moisei şi Borşa”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet