La toate acestea se adaugă faptul că în cazul Lotului 4 Cârlibaba – Iacobeni rezultatul procedurii a fost contestat de un ofertant la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor). În termen de 30 de zile, CNSC-ul a soluţionat contestaţia în favoarea CNADNR SA, solicitând anularea raportului de evaluare al procedurii şi reevaluarea ofertelor în cauză.

În data de 28.03.2016, CNADNR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor şi a transmis noua comunicare. Trebuie spus că pe 7 aprilie 2016 a expirat termenul de depunere a contestaţiilor.

Potrivit CNADNR, în cazul Lotului 1, Moisei – Borşa, contractul de lucrări a fost semnat în data de 06.07.2015. Ordinul de începere a fost emis în data de 24 august 2015. Din luna septembrie 2015, antreprenorul a efectuat activităţi de proiectare, în prezent proiectul tehnic aflându-se în curs de avizare.

Cât priveşte Lotul 2, Borşa – Şesuri, şi aici contractul de lucrări a fost semnat în data de 06.07.2015, antreprenorul lucrării fiind o firmă din Cluj. Ordinul de începere a fost emis de către beneficiar în data de 24 august 2015. Potrivit CNADNR, pentru Lotul 3, Şesuri – Cârlibaba, contractul de lucrări a fost semnat în data de 21.07.2015, iar ordinul de începere a fost emis de către beneficiar în data de 14 septembrie 2015. Din septembrie 2015, antreprenorul a efectuat activităţi de proiectare.

„Nu se întâmplă absolut nimic. Pe Prislop nu se poate circula, decât dacă nu îţi mai pasă de maşina pe care o ai sau doar dacă ai o maşină de teren. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ţine dosarele pentru avizare de patru luni de zile. Oamenii nici nu mai îşi fac speranţe că acest drum se va face”, spune primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

Primarul din Moisei, Toader Şteţco, ţine să arate că pe raza Moiseiului nu se întâmplă absolut nimic cu privire la acest drum. El spune că „topografii vin şi măsoară, se plimbă toată ziua şi nu se întâmplă nimic. Drumul naţional e practicabil cât e practicabil, că e plin de gropi”. Şoferii sunt la rândul lor nemulţumiţi. Ei spun că s-au obişnuit cu ideea să circule pe acest drum plin de gropi. „E dezastruos drumul, e impracticabil. Dar e aşa de ani de zile. Ştiu că în zona Gării Borşa este aproape gata o staţie de asfalt şi ne gândim că poate se va da drumul la lucrări. Ne bazăm şi pe faptul că avem alegeri anul acesta şi, de regulă, când sunt alegeri lucrurile se pun în mişcare. Vom vedea, deocamdată, e aprilie şi nimic”, spune Mihai. H. din Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și