“Ordonanța Militară numărul 6/30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava limitează legătura între Maramureș și Suceava. Circulația prin Pasul Prislop, pe DN 18 spre și dinspre Suceava este închisă în Zona Șesuri. Nimeni nu poate trece din Maramureș în Suceava prin Pasul Prislop”, arată reprezentanții Primăriei Borșa.

„Situația epidemiologică cu totul specială din județele învecinate, în special Suceava, dar și Cluj sau Mureș, precum și din comunele aflate în apropierea graniței cu acestea, au impus suplimentarea dispozitivelor de patrulă și control și întărirea acestora cu forțe ale MAPN. La solicitarea prefectului județului, Stelian Dolha începând cu data de 5 aprilie, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare în județ și municipiu.
Filtrele fixe au fost instalate încă din cursul dimineții în Tiha Bârgăului și Pasul Tihuța pentru intrarea-ieșirea către județul Suceava și în Dealul Ștefăniței pentru limita cu județul Maramureș. Alte filtre au fost instalatate în comuna Braniștea, pentru ieșirea spre Cluj și Teaca pentru județul Mureș, dar și pentru supravegherea situației epidemiologice din localitatea Pintic.

Pentru municipiul Bistrița filtrele sunt instalate la ieșirea dinspre cartierul Unirea, respectiv ieșirea către orașul Năsăud”, precizează Prefectura Bistrița Năsăud.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet