Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș a declarat, pentru Infomm.ro, că în Pasul Prislop, pe toată lungimea sa, mai puțin o porțiune de 1,6 km, s-a turnat un strat de asfalt. Edilul spune că pe porțiunea rămasă se va putea circula în lunile care urmează în condiții decente.

„Se lucrează bine. Pasul Prislop este acoperit cu asfalt nou 95% și se va acoperi integral până la venirea zăpezii. În oraș va rămâne neasfaltat 1,6 km. Deci avem asfalt pe toată lungimea drumului DN 18 până la limita de județ cu Suceava, mai puțin porțiunea de care am amintit mai sus, unde este nevoie de lucrări ceva mai complexe care se vor face anul viitor. Șoferii să stea liniștiți, pe porțiunea aceasta se poate circula decent. Pe Prislop se vor monta parapeți provizorii. Lucrările pe cele două loturi, Moisei – Borșa, Borșa – Borșa Șesuri sunt undeva la 50% grad de realizare. Dacă nu aveam iarnă așa lungă, Pasul Prislop era gata în acest an. Dar numai dacă s-ar fi putut lucra din martie, dar nu s-a putut. Sunt mulțumit de cum s-a lucrat, oricum”, a spus Sorin Timiș.

Șoferii trebuie să mai știe că s-au asfaltat patru kilometri de drum național și se asfaltează în continuare către Cârlibaba (județul Suceava).

Legat de DN 18 Baia Sprie -Sighet, prefectul Vasile Moldovan a precizat, pentru Infomm.ro, că în Pasul Gutâi parapeții trebuie montați până la venirea iernii, iar greșelile semnalate de Poliția Rutieră se vor remedia. Acum se lucrează la marcarea drumului, iar proiectul va fi finalizat așa cum s-a anunțat, urmând a se face și o recepție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet