Astfel, parlamentarii Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan şi Roxana Paţurcă ar urma să părăsească PSD. În cazul fostului ministru de interne, Carmen Dan, decizia încă nu a fost luată, deoarece se analizează actele medicale inovcate pe baza cărora a lipsit de la ședința de luni.

Potrivit unor surse, decizia a fost luată cu majoritate, cei care s-ar fi opus fiind liderii PSD Neamț, Ionel Arsene și Vaslui, Dumitru Buzatu.

PSD nu a reușit luni să strângă suficienți parlamentari pentru a asigura cvorumul la ședința în care urma să se voteze moțiunea. Doar 236 de parlamentari au fost prezenți din cei 233, minimul necesar pentru a asigura cvorumul de ședință.

După acest eșec, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că absenții vor fi excluși din partid. Deputatul Cătălin Rădulescu a explicat la Digi24 că a tușit cu sânge și că s-a prezentat la spital, fiind îngrijorat, mai ales că este medic.

Și deputatul PSD, Adrian Todor, a susținut imediat după moțiune că în data de 28 august a fost pus în carantină prin decizia DSP Arad pentru 14 zile.

„Ce să înţeleg, domnule preşedinte Marcel Ciolacu? Trebuia să încalc legea şi să mă aleg cu un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, să fiu prezent la Parlament şi poate să îmbolnăvesc câţiva colegi, în cazul în care sunt purtător al virusului? Cine respectă legea este dat afară din PSD, după cum aţi anunţat chiar dumneavoastră astăzi, sau e considerat trădător?”, a declarat deputatul Todor.

Carmen Dan a anunțat, luni, într-un mesaj pe Facebook că nu va participa la vot pentru că se află în izolare după ce mama sa s-a infectat cu coronavirus, scrie G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet