Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în Arestul IPJ Suceava și urmează să fie prezentaţi în fața instanței.

Jurnaliștii care au fost bătuți făceau un documentar despre tăierile ilegale de pădure.

Mihai Dragolea, jurnalist agresat: „Dintr-o dată, când am mers lângă mașină, am văzut 20 de inși înarmați cu topoare și bâte, care direct ne-au asaltat fără discuție și au venit să ne zică că ne omoară, să nu mai filmăm. După aceea, m-am aruncat într-o râpă care se afla lângă, cu o vegetație densă, unde m-am ascuns și am început să sun la 112, fiindcă în momentele alea credeam că vom muri acolo și trebuia să vină poliția, că dacă nu, muream în următoarele 15-20 de minute”.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, a depus plângere la Poliție. Nu se afla acolo ca să constate ilegalități, ci ca să vorbească cu un localnic. În plus Garda Forestieră Suceava anunță că la Ocolul Silvic Dealu Negru nu au fost găsite nereguli.

Tiberiu Boșutar, activist de mediu: „Eu nu am avut de gând să filmăm în fond foerestier. Noi nu ne-am mișcat de lângă mașină. Nu am avut de gând să filmăm în fondul forestier fără proprietar și fără autorități.

Dacă depuneam o plângere undeva dintr-o localitate din zona mea poate aș fi avut o suspiciune. Când vii la autoritatea centrală e tot ce poți face”.

Poliția Română transmite că infracțiunile din domeniul silvic au crescut cu peste 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele 8 luni ale acestui an au fost făcute 27.000 de controale și au fost date peste 5.500 de amenzi în valoare de 9 milioane de lei.

Datele organizațiilor non-guvernamentale arată că, în ultimii ani, peste 600 de persoane au fost atacate de infractori, iar dintre acestea 6 au murit în urma acestor violențe. În urma incidentului în care au fost implicați cei doi jurnaliști, ministrul de interne este chemat la audieri în Comisia pentru Cultură și Mijloace de Informare în masă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și