Prezentările în genul Laudatio au fost făcute de către prof. dr. Dorel Todea, directorul Centrului Cultural Sighet.

În cazul domnului prof. univ. dr. Nicolae Iuga a fost remarcată cariera universitară de excepție, precum și activitatea de cercetare științifică, materializată într-un număr de peste douăzeci de cărți din domeniile filosofiei, eseisticii, criticii literare și analizei politice, tipărite în limbile română, engleză și franceză, cărți cu circulație internațională și achziționate de biblioteci ale unor universități celebre din întreaga lume. În prezent este cercetător științific asociat la Institutul de Filosofie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române.

În expunerea de motive pentru domnul Gheorghe Mihai Bârlea s-a arătat între altele că domnia sa este o personalitate polivalentă, scriitor, om politic, cadru didactic universitar. A fost prefect și senator, are publicate mai multe volume de versuri și de numele său se leagă mai multe proiecte care au marcat viața culturală a municipiului, între aceastea figurând la loc de frunte contribuția sa la înființarea și dezvoltarea Muzeului „Memorial Sighet”.

Doamna prof. Eugenia Godja, în afară de o carieră didactică remarcabilă, a dovedit și calități manageriale deosebite. A fost directoare la Liceul Pedagogic și la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, instituții de învățământ de elită în Maramureșul Istoric, unde a avut realizări în plan administrativ, dar și în asigurarea calității actului didactic, a pregătirii și a performanțelor școlare. Sub conducerea domniei sale, Liceul „Dragoș Vodă” a devenit Colegiu Național. Ca primar al Sighetului timp de trei mandate a făcut dovada acelorași binecunoscute calități administrative și edilitare, a inițiat și finalizat mai multe proiecte în folosul cetățenilor municipiului.

Domnul inginier Gheorghe Iancu, un veteran al dezvoltării industriale a municipiului Sighet, a fost încă de la înființarea Combinatului de Industrializare a Lemnului prin anii ’60, actuala platformă industrială de la Plimob și celelalte firme private care funcționează aici, un cadru tehnic de bază, investit cu funcții de conducere până la aceea de director general. Sub conducerea domnului ing. Gheorghe Iancu a crescut producția pentru export și CPL s-a dezvoltat, având peste șase mii de angajați și o producție de mobilă record la nivel național.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet