Cele patru organizații solicită vicepremierului Oprea să-și dea demisia de onoare și să dea toate explicațiile pentru a clarifica dacă s-a încălcat legea și dacă a beneficiat în mod abuziv de coloană oficială fără să aibă dreptul, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

"În contextul informațiilor apărute în presă despre încercarea de mușamalizare a acestui caz de către ministrul Oprea și ca urmare a lipsei transparenței ministerului, demisia acestuia este imperativă pentru ca opinia publică să aibă încrederea că anchetarea acestui caz se desfășoară fără opreliști", au precizat cele patru organizații.

Acestea au adăugat că vicepremierul trebuie să răspundă într-o conferință de presă câtorva întrebări legate de ceea ce s-a întâmplat în acea seară: în baza cărei legi și cărui articol a solicitat și beneficiază de coloană oficială; de unde venea la momentul producerii accidentului, unde se ducea și care era urgența deplasării, de câte ori a folosit resursele Poliției Române pentru coloana oficială de când e în funcție.

"Tânărul polițist Bogdan Cosmin Gigina și-a pus viața în slujba cetățenilor, adică a noastră. Nu putem lăsa ca moartea sa să fie mușamalizată", au subliniat semnatarii scrisorii.

Polițistul de la rutieră Bogdan Cosmin Gigină, care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă în timp ce se afla în fruntea unei coloane oficiale, a fost înmormântat cu onoruri militare vineri la Cimitirul Ghencea Civil.

El a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

"Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a precizat Poliția Capitalei.

Potrivit martorilor, polițistul a pierdut controlul asupra motocicletei și nu a mai putut evita impactul cu gardul ce împrejmuia o groapă săpată în asfalt.

Conform Poliției Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Știrbei Vodă din București, iar groapa fusese săpată de o companie de gaze.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis o anchetă în acest caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și