O tânără de 24 de ani din comuna Recea, sat Săsar, a condus un autoturism dinspre Cavnic spre Budeşti. Într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată cu indicator rutier, în pantă, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 41 ani, din Sighetu Marmaţiei. În urma accidentului, conducătorii auto şi trei pasageri din maşina condusă de sighetean au fost răniţi.

Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Viteza excesivă a fost cauza unui grav accident de circulaţie ce a avut loc ieri în municipiul Baia Mare.

Un tânăr de 28 de ani din municipiu a condus ieri un autoturism dinspre strada Europa spre strada Gării iar pentru că rula cu viteză excesivă, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Motorului, a pierdut controlul maşinii, a acroşat semaforul pietonal de pe celălalt sens după care s-a răsturnat pe trotuar.

Conducătorul auto a fost rănit grav iar doi pasageri, băimăreni în vârstă de 29 şi 39 de ani, au suferit leziuni uşoare. Toţi au fost transportaţi la spital însă doar unul dintre pasageri a rămas internat, şoferul refuzând internarea.

Conducătorul auto mirosea a alcool însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Lui i-ai fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea acestora vor propune măsuri.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc participanţilor la traficul rutier că, există o relaţie de directă proporţionalitate între viteza de deplasare a autovehiculelor şi gravitatea accidentelor de circulaţie. Cu alte cuvinte, gravitatea urmărilor unui accident de circulaţie creşte direct proporţional cu viteza de deplasare a autovehiculului sau autovehiculelor implicate, indiferent de împrejurările în care s-a produs accidentul. Spre exemplu, riscul decesului unui pieton accidentat de un autovehicul este de 100% dacă acesta rulează în momentul producerii accidentului cu viteza de 100 km/h, în timp ce probabilitatea de deces la o viteză de 20km/h este de doar 10%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și