Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de radio din România, a fost găsit mort, vineri, în locuinţa sa din Buciumeni, Dâmboviţa.

Paul Grigoriu era cunoscut ascultătorilor de radio din întreaga ţară prin emisiunea Matinal pe care a realizat-o ani buni la Radio România Actualităţi. Despre acea perioadă, Paul Grigoriu povestea în vara anului 2009, pentru revista Esquire: "Matinalul, veneam seara la 7 şi cam până la 4 vorbeam cu corespondenţii, care de cele mai multe ori mă înjurau. La 4 mă bărbieream, mă schimbam şi la 5 eram în emisie. Ziua abia atunci începea. La început era infernal. Adormeam în metrou, ajungeam până la capăt, ziceau ăia că sunt alcoolic".

Absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, Paul Grigoriu a lucrat în radioul public încă dinainte de 1989, la redacţia în limba franceză a Radio România Internaţional. A fost una din vocile "Radio Vacanţa", iar după Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii Matinalului, iar mai al emisiunii Sfertul Academic. S-a pensionat în 2009, nu înainte de a primi din partea preşedinţiei României două importante distincţii, Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.

Într-un interviu acordat după ce a ieşit la pensie şi s-a retras în comuna Buciumeni (jud. Dâmboviţa), el declara: "Nu ştiu dacă, peste 100 de ani, cineva va mai fi interesat de ceea ce am făcut eu în ca­rieră... Intenţionez să trăiesc până la 94 de ani şi de o parte de posteritate o să mă ocup… trăind".

Paul Grigoriu s-a născut pe data de 6 martie 1945, la Bacău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet