"Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD și UNPR, suntem consecvenți ideii că ar fi trebuit să avem liste comune și la alegerile europarlamentare, înțeleg totuși că există opinii divergente în partidele celorlalți aliați. Vom vedea dacă și PNL se va alătura sau nu acestei liste. De asemenea, am validat două propuneri ale PC ținând cont și de recomandările pe care le-am discutat în cadrul restrâns pentru cei care trebuie să facă parte din această listă, prima propunere este Maria Grapini, iar cea de-a doua propunere este președintele organizației Prahova Laurențiu Rebega. Există o propunere pentru un loc eligibil și cea de-a doua propunere, probabil pentru cele trei partide, va fi un loc la bătaie, un loc la limită, astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul", a declarat joi președintele PC Daniel Constantin la finalul ședinței Biroului Politic al partidului.

El a adăugat că este prematur să discute despre propunerea pe care o vor face conservatorii pentru postul de ministru pentru IMM-uri, acest lucru fiind luat în discuție în momentul în care șeful Executivului va decide că cei care sunt miniștri și vor candida la europarlamentare să părăsească Guvernul.

Întrebat dacă Mariei Grapini i s-au adus reproșuri pentru felul în care a coordonat ministerul, Constantin a negat și a afirmat că Grapini a fost aleasă să candideze pentru că reprezintă un segment important de votanți ai PC.

"Nu i s-a reproșat nimic doamnei Grapini, ea a fost aleasă pentru faptul că reprezintă un segment extrem de important de votanți ai PC, care a militat în ultimii ani pentru clasa de mijloc, pentru familie, pentru IMM-uri, dânsa a coordonat foarte bine în această perioadă acest minister, are o notorietate și lucrat foarte mult cu o parte a Comisiei Europene, ceea ce o recomandă pentru a ocupa o poziție eligibilă în Parlamentul European. Sunt convins că și acolo va milita pentru aceleași valori ale PC, la fel cum Laurențiu Rebega va milita pentru cealaltă componentă a activității guvernamentale, fiind un specialist în agricultură, probabil că va fi interfața noastră pe zona de agricultură la Bruxelles", a menționat Constantin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și