Aproape 80 de persoane, arestate pentru corupție în Serbia 127
Foto: pixabay.com
Poliţia sârbă a arestat sâmbătă 79 de persoane, între care şi un fost ministru, pentru corupţie, abuz de putere, spălare de bani şi criminalitate financiară, a anunţat ministrul sârb de Interne, informează Reuters, potrivit mediafax.ro.

Este vorba despre cea mai amplă operaţiune în domeniul luptei împotriva corupţiei din ultimele decenii şi vizează inclusiv infracţiuni care datează din 2004, a declarat Nebojsa Stefanovici.

Mai mulţi directori ai unor companii de stat, doi foşti oficiali din cadrul Ministerului de Interne şi o serie de primari se află, de asemenea, printre persoanele reţinute, acuzate că au deturnat în total 7,8 miliarde de dinari (70 de milioane de dolari), a precizat ministrul.

Autorităţile din Serbia, care pe 14 decembrie au deschis negocieri de aderare cu Uniunea Europeană (UE), depun eforturi să eradicheze o adevărată moştenire a corupţiei şi crimei organizate, care a prins rădăcini în timpul războaielor iugoslave din anii `90.

Fostul ministru arestat este Slobodan Milosavljevici, din Partidul Democratic (opoziţie), care a deţinut portofoliul Agriculturii, Pădurilor şi Managementului Apelor din mai 2007 şi până în iulie 2008, a precizat Stefanovici.

Ministrul sârb de Interne a mai anunţat că poliţia caută încă cinci suspecţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și