Astfel, în comuna Petrova a fost oprit în trafic un ansamblu auto format dintr-un autotractor şi semiremorcă care transporta aproape 30 mc material lemnos. La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat din satul Tisa comuna Bocicoiu Mare ce era însoţit de un consătean. În urma controlului efectuat participanţii la acţiune au constatat că în semiremorcă se aflau aproape 13 mc lemn esenţă fag, pentru care şoferul a prezentat avizul de însoţire valabil, precum şi peste 17 mc cherestea şi grinzi de esenţă răşinoase pentru care nici şoferul şi nici pasagerul nu au prezentat documente legale de însoţire.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5000 de lei iar lemnul pentru care nu s-au prezentat documentele legale a fost confiscat şi predat în custodie unei societăţi comerciale cu sediul în Rona de Sus.

La Leordina poliţiştii au oprit pentru control o autospecială ce se deplasa pe DN 18 din localitate. Aceasta transporta 6 mc lemn de foc de esenţă fag pentru care, conducătorul auto, un bărbat de 48 de ani din Petrova a prezentat un aviz de însoţire completat necorespunzător, respectiv fără data şi ora plecării şi fără codul SUMAL. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbat şi au confiscat întreaga cantitate de material lemnos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și