Dragostea, moartea, razboiul sau familia sunt doar cateva dintre temele abordate in cele trei filme propuse publicului baimarean. Fiecare seara va fi una speciala pentru cei care vor lua parte la Zilele Filmului Olandez, pentru ca filmele alese prezinta povesti aparte, dupa cum au aratat organizatorii.

„Dupa seria de filme suedeze, pregatim filmele olandeze, care vor culmina vineri cu « Bon Voyage », « Sonny Boy » sambata si « The Gang of Oss » duminica. As vrea sa insist pe filmul de sambata, care va incepe la ora 19.00. Limbajul cartilor se intalneste cu limbajul filmului prin prezenta ecranizarii « Sonny Boy », care prezinta o poveste de dragoste interrasiala”, a precizat Raluca Ocean, responsabil comunicare si proiecte in cadrul asociatiei ReCreativ.

Ultimele editii ale zilelor filmelor straine au reunit spectatori de toate varstele, dar de aceasta data, avand in vedere ca este vacanta, se asteapta ca majoritatea participantilor sa fie din generatia tanara. Proiectiile de film vor incepe la ora 19.00 si vor avea subtitrare in limba engleza.

„Vorbim despre un eveniment care se adreseaza atat tinerilor, dar si persoanelor de varsta a doua, insa acum, fiind vacanta, ne asteptam la multe surprize, deoarece stim ca studentii s-au intors acasa si asteptam prin urmare sa facem cunostinta cu multe persoane tinere”, a completat Raluca Ocean.

Zilele Filmului Olandez sunt cea de-a sasea editie a evenimentului cultural. Acesta este organizat de Asociatia ReCreativ si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, cu sustinerea Consiliului Judetean Maramures. De aceasta data, filmele care vor rula la Bastionul Macelarilor sunt oferite de catre Ambasada Olandei la Bucuresti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și