„Vreau să atrag atenţia asupra aroganţei de care dau dovadă uneori medicii şi poate chiar prestanţa proastă pe care o au faţă de pensionari, dar vreau să vă spun că modul de a ne adresa bolnavului contează. Nu spun că toţi medicii sunt la fel, dar sunt situaţii din acestea. Şi o problemă aş vrea să mai ridic. În cazul pensionarilor care sunt sub pragul de sărăcie – tratamentele stomatologice să le fie acordate gratuit sau măcar compensate. Unele măsuri s-ar putea lua la nivel judeţean, iar altele poate cu intervenţii pe la ministere”, a cerut Lupşe.

„Fondurile alocate medicilor erau foarte mici”

Referitor la aceste probleme, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş au precizat: „Contractul-cadru care a fost şi anul trecut s-a prelungit şi în acest an, până în 1 iulie, deci noi funcţionăm şi acum pe acte adiţionale. Regulile, prin urmare, nu s-au schimbat faţă de anul trecut, decât foarte puţin. Asistenţa medicală stomatologică a avut dintotdeauna un procent de compensare mic.

Fondurile alocate medicilor erau foarte mici şi puteau fi folosite doar pentru proceduri făcute la copii, să zicem. Adică, dacă un medic are o adresabilitate bună şi îşi face treaba, are o clasă de copii sau mai multe, îşi cam termină fondurile şi nu mai rămân bani pentru a face un aparat dentar complet, la un pensionar, nicidecum la mai mulţi”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și