Urmare a scrisorii apărute în presă, sub titlul: „BOR se comportă mai rău decât fostul PCR!”, alcătuită de preotul Andreica Gheorghe, fost protopop de Vișeu, vă comunicăm următoarele:

Astăzi, 18 februarie 2016, Părintele Andreica Gheorghe a fost invitat la reședința eparhială din Baia Mare pentru a da explicații atât în fața Preasfințitului Iustin Sighteanul cât și în fața întregii Permanențe Eparhiale.

Prea Cucernicia Sa nu a negat faptul că el este autorul acestei scrisori, însă a mărturisit că era întocmită în vederea unor discuții în cadrul unei viitoare conferințe preoțești din Protopopiatul Ortodox Român Vișeu, fără a avea intenția ca ea să apară în presă, justificând apariția ei ca fiind acțiunea unei alte persoane care avea și ea această scrisoare. Pentru imaginea nefavorabilă adusă Bisericii, Pr. Andreica Gheorghe și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru greșeala făcută.

În consecință, s-a hotărât să-i fie dat un avertisment din partea conducerii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, cu mențiunea că o eventuală recidivă va fi sancționată disciplinar potrivit Statutului de organizare al Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Articolul original poate fi accesat aici: http://www.sighet247.ro/s/un-preot-din-maramures-acuza-abuzuri-si-ilegaliati-la-episcopia-maramuresului-si-satmarului-bor-se-comporta-mai-rau-decat-fostul-pcr/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet