"În această perioadă cred că producătorii agricoli au avut beneficii. M-am uitat în ultimele zile pe hărți, stratul de zăpadă la nivel național, existau două pericole. Pe de o parte, lipsa de umiditate, care începea să se resimtă, și a venit această zăpadă la timpul potrivit. Al doilea pericol pe care îl aveam era legat de posibilul îngheț care se preconizează a veni în perioada următoare. Dacă nu aveam zăpadă, plantele erau expuse și riscam producția, deci în mare parte pentru producătorii agricoli avantajele sunt evidente în această perioadă", a spus Constantin, la finalul ședinței Biroului Politic al Partidului Conservator.

El a adăugat că au fost anumite probleme pe zona de pomicultură și pe zona de sere, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, când au fost distruse multe solarii.

"Atunci, în 2012, am intervenit cu un ajutor de minimis, iar acum am venit cu instrumente moderne, pentru că statul nu poate să despăgubească la infinit. Este vorba de coparticipare a producătorilor agricoli la ceea ce înseamnă fondul mutual. Fiind membri ai fondului mutual, pot fi despăgubiți an de an prin contribuție proprie, prin fonduri europene și contribuția de la bugetul de stat pentru eventualele pierderi de venit cauzate de diverse calamități", a explicat ministrul Agriculturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet