La data de 13 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sălaj, au surprins în flagrant delict, pe raza localității Baia Mare, un bărbat din localitate, care comercializa 150 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice).Asupra acestuia au mai fost găsite diferite substanţe medicamentoase şi un flacon în care se afla cocaină.

În aceeași zi, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare și una auto, la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 50 de grame cu substanţă de culoare albă, aprozimativ 6 grame de rezină de cannabis, 28 de bile de staniol care contineau cannabis, frunze de canabis, 192 de plicuri de etnobotanice, 38 de fiole și recipiente cu substanţe medicamentoase, 5 cântare electronice de precizie, un grinder de mărunţit substanţă vegetală, 3 stick-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 de lei şi 100 USD, diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile, precum şi două autoturisme.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2017-februarie 2018, pe raza județelor Sălaj și Maramureș s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy și cocaină), droguri de risc (canabis), precum și substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

În baza probatoriului administrat, în perioada 13-14 februarie a.c., cinci tineri din Baia Mare și un minor din Zalău, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţean Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Oradea, precum și jandarmi.

Revenim cu informatii noi referitoare la cazul care a tinut prima pagina a publicatiilor din Maramures, marti 13 februarie. Atunci va prezentam in premiera cine este principalul suspect intr-un grup infractional, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy și cocaină), droguri de risc (canabis), precum și substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

Mircea de la Baia Mare zis Pyt, cum era poreclit de cunoscutul manelist Dani Mocanu, cel care i-a dedicat doua melodii a fost si el arestat preventiv. De altfel, in urma perchezitiilor efectuate in masina lui in parcarea de la Kaufland din Hatvan procurorii DIICOT au gasit o punga cu o substanta alba ce ar fi putut fi droguri.

Mai mult, in urma perchezitiilor au fost gasite cantitati importante de ecstasy, cocaina, cannabis, etnobotanice. Au fost confiscate si doua autoturisme de lux, 3 stick-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 de lei şi 100 USD, precum si diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile.

Sa mai spunem ca actiunea procuroriilor DIICOT Salaj sprijiniti de procurorii DNA, de mascatii de la Inspectoratele de Poliţie Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Oradea, precum și jandarmi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet