Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava desfăşoară 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

20 de persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigărilor de contrabandă vor fi duse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.

Anchetatorii au stabilit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată, de către membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, al SRI şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, luptători de acţiuni speciale, lucrători DGA şi jandarmi.

ACTUALIZARE:

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J.E Suceava – S.I.C.E, au efectuat la data de 08.07.2015 un număr de 28 percheziții domiciliare pe raza județelor Suceava, Maramureș, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigarete.

În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 membrii grupării, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au introdus pe teritoriul României, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal importante cantități de țigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul național.

Din probele administrate în cauză a rezultat ca membrii grupării transportau țigaretele cu ajutorul unor utilitare cât și prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor și accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

În noaptea de 07/ 08.07.2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza județului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-și asigura scăparea, au spart trei baraje ale poliției, reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localității Aiud.

De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracțional care acționa pe raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro și 30.000 lei.
La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate tehnic și informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

În cursul investigațiilor s-a beneficiat de suportul D.I.P.I. și D.O.S.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – D.I.C.E. și D.G.A.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – S.A.S. și I.G.J.R.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și