În continuarea cercetărilor efectuate privind braconajul comis în noaptea de 23/24.08. 2017, pe raza comunei Cârlibaba, au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară, emise de către Judecătoria Vatra Dornei, activitate ce s-a desfășurat pe raza localității Borșa, jud. Maramureș, la care au participat polițiști din cadrul IPJ Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Maramureş.

Cu această ocazie au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, constând în: muniție, accesorii și componente specifice vânătorii, un trofeu, circa 4 kg de carne posibil vânat și stații emise-recepție.

În acest dosar au fost dispuse expertize fizico-chimice şi bio-criminalistice, urmând ca în perioada următoare să fie dispusă şi o expertiză balistică.

În urma consultării cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a stabilit ca în funcţie de rezultatul acestor expertize să fie dispuse măsuri procesuale, urmând a raporta de urmare.

De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un suspect de 32 de ani şi s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru încă doi suspecți, de 36 ani și, de 31 ani, ambii din orașul maramureșean Borșa pentru „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „braconaj”.

Trebuie amintit că în luna august , mai exact în dimineața zilei de 24 august oamenii legii au fost alertați de către pădurari că în zona Ocolului Silvic Cârlibaba s-a găsit un autoturism de teren aflat în condiții suspecte. Oamenii legii sosiți la fața locului au găsit o mașina de teren cu 2 cerbi împușcați în portbagaj , iar braconierii au fugit prin pădure. Se pare că mașina făcuse pană, iar braconierul aștepta ajutoare pentru a transporta cerbii ,vânați ilegal.Unul dintre borșeni a fost prins, astfel D. Pa, zis Grasu, a fost reținut și dus pentru audieri în Vatra Dornei. Acesta este recidivist, în urmă cu 5 ani a împușcat fără milă 5 cerbi, 4 femele gestante și un mascul , tot în pădurile din județul vecin.

Potrivit oamenilor legii acesta face parte dintr-o rețea de braconaj bine organizată din județul Maramureș.Mașina în care s-au găsit cei doi cerbi aparține lui Io.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet