Polițiștii au pus în executare două ordonanțe de percheziție auto și două mandate de percheziție domiciliară în județul Maramureș, respectiv în municipiul Baia Mare.

În urma constatării infracțiunii flagrante și a percheziției celor două autovehicule au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 5.100 pachete de țigarete, de proveniență extracomunitară. Întreaga cantitate de țigarete era disimulată în echipamente de sonorizare tip boxe, iar constatarea infracțiunii s-a realizat în momentul transportării boxelor dintr-un autovehicul în altul.

Ca rezultat a punerii în executare a două mandate de percheziție domiciliară la locuința unuia dintre cele trei persoane bănuite, au mai fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 122 pachete de țigarete, de proveniență extracomunitară.

În total, în urma perchezițiilor au fost ridicate 104.440 de fire de țigarete (5.222 de pachete) în valoare de peste 67.000 de lei. Au mai fost ridicate sumele de peste 65.000 de lei, 1670 de euro, 877 de grivni și 350 de dolari, respectiv opt telefoane mobile, un laptop, două stick-uri, un DVR, înscrisuri și bunuri care ar avea legătură cu cauza.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate a Serviciului Operațiuni Speciale Maramureș, I.T.P.F. Sighetu Marmației și criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Față de cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. Azi, 21 iulie, față de una din persoanele bănuite, Tribunalul Maramureș a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

A fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei trei suspecți pentru contrabandă cu țigarete, cu precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, care nu este de natură să înlăture prezumția de nevinovăție de care beneficiază persoanele cercetate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și