Potrivit unor surse Observator, ar fi vorba de 2.000 de certificate COVID false, cu implicarea unor funcționari din Consiliu Județean Satu Mare și DSP Satu Mare.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, anunţă DNA.

Potrivit unor surse Observator, ar fi peste 2000 de certificate Covid false la centrul de vaccinare de la Vama Petea.Dosarul s-a deschis încă din septembrie. La percheziții s-au găsit sume uriașe. Șefa DSP Satu Mare susține că a fost informată la marți 7.15 dimineața despre percheziții, dar nu știe despre ce e vorba. La fel și prefectul de Satu Mare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și