Tot scenariul a făcut parte dintr-un exercițiu de intervenție desfășurat în comun cu Inspectoratul de Jandarmi al județului Maramureș dar și cu Poliția Maramureș.

Percheziția generală a avut drept scop combaterea deținerii de către persoanele private de libertate a obiectelor interzise precum și capacitatea de reacție a forțelor angrenate în exercițiu.

În cadrul exercițiului de intervenție au fost percheziționate 202 persoane care se află în custodia Penitenciarului din Baia Mare.

În cadrul aceleiași intervenții a fost organizat un exerciţiu specific care prevedea declanșarea unui incendiu la una dintre secțiile de deținere.

Acțiunea a fost realizată în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al Judeţului Maramureş.

Astfel, un echipaj al ISU Maramureş, din cadrul Detașamentului de Pompieri „Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit cu o autospecială, colaborând cu echipa de intervenţie constituită la nivelul penitenciarului pentru antrenarea şi perfecţionarea deprinderilor şi respectarea întocmai a operaţiunilor specifice pentru stingerea incendiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet