Parchetul din Munchen a confirmat aceste percheziții care au avut loc în octombrie, potrivit articolului în cauză, din care a fost publicat marți seara un fragment. Și Airbus a confirmat pentru cotidian că are loc o anchetă a justiției germane.

Suspiciunile de corupție se referă la contracte de circa 3 miliarde de euro încheiate cu Arabia Saudită și cu România pentru echipamente care asigură securitatea frontierelor acestor țări, potrivit aceleiași surse.

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane. Aceste percheziții au avut loc în sedii ale filialei germane a companiei Airbus Defence and Space, la Ottobrunn și Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum și în apropiere de Ingolstadt, Ulm și Friedrichshafen, orașe în sudul Germaniei.

Parchetul din capitala bavareză examinează în prezent transferuri de bani suspicioase, în valoare de mai multe milioane de euro.

În 2009, grupul a obținut un contract de circa 2 miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea unor echipamente de protecție și tehnici de supraveghere ultramodernă pentru monitorizarea a circa 9.000 de km de frontieră a acestei țări, amintește ziarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și