Daniel Timiş, şeful Salvamont Borşa, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că există zone unde stratul de zăpadă măsoară peste un metru, iar în zona pârtiei de pe Prislop stratul de omăt atinge 80 cm.

Aşa se face că numărul de turişti este în continuă creştere. Daniel Timiş a precizat că sezonul de iarnă 2016-2017 a fost foarte obositor, în primul rând din cauza duratei, iar mai apoi numărului mare de amatori ai sporturilor de iarnă care au ajuns pe aceste meleaguri.

„Avem zăpadă din belşug. Sunt zone cu un strat de peste un metru. Pericol de avalanşe avem trei spre patru, adică mediu spre ridicat. Pe pârtii am avut accidentele normale care sunt pe pârtiile de schi, chiar weekendul trecut a fost un accident, o ruptură de claviculă. La sfârşit de săptămână, la pârtia de pe Prislop, avem undeva la o medie de 400 de turişti. Eu spun că se mai poate schia până la Paşti, dar depinde şi de vreme.

A fost un sezon greu pentru noi, în primul rând pentru că a durat mult. A crescut foarte mult numărul celor care practică schiul de tură. Pe Prislop vin foarte mulţi din zona Moldovei. La cealaltă pârtie din Borşa, telescaunul merge, întrucât sunt mulţi cei care vor să vadă Cascada Cailor îngheţată. Pentru Cascada Cailor nu este pauză, fie vară, fie iarnă”, a explicat Daniel Timiş, şeful Salvamont Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și