Nici în Borşa nu sunt deocamdată probleme. Ana Pop, directorul Spitalului de Recuperare, arată că sunt zile când vin şi câte trei sau patru persoane, dar sunt şi zile în care nu vine nimeni cu o astfel de problemă. „Nu am avut, din câte ştiu eu, probleme, până acum. Chiar şi în 24 mai am avut două astfel de cazuri, dar nu putem spune că vin oameni zilnic. Poate tot la trei sau patru zile. Vin la noi şi facem tot ce se poate pentru ei”, a spus Ana Pop.

În Baia Mare pulverizarea substanţelor împotriva căpuşelor a început a se face de câteva zile, tocmai pentru a permite substanţei active să acţioneze, odată ajunsă în vegetaţie, înainte de a fi spălată de ploaie. „Primăria Baia Mare a început încă din 23 mai activitatea de dezinsecţie. La locurile de joacă, în special, vom face pentru căpuşe, dar facem dezinsecţie şi pentru ţânţari. Unde este apă, sunt şi mulţi ţânţari. Nu au fost probleme până acum, noi ne luăm informaţiile de la spitale. Căpuşele se pot lua şi din afara oraşului, nu neapărat din Baia Mare, dar noi ne luăm măsuri de precauţie”, a explicat Eleonora Gheţe de la Serviciul Public Ambient Urban.

Specialiştii recomandă curăţarea mâinilor, a picioarelor şi a hainelor, dar şi folosirea de spray-uri anticăpuşe, care se pot aplica atât pe piele, cât şi pe haine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și