În ceea ce privește circulația rutieră, aceasta se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, însă sunt tronsoane de drum național in Maramuresul istoric care au partea carosabilă uscată și parțial uscata. Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale. Vizibilitatea este buna in trafic. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 10 utilaje si au imprastiat 34 tone material antiderapant si 175 litri clorura de calciu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara. Gheata este prezenta la malul raurilor Firiza, Mara, Botiza, Vaser, Cisla si Tisa. Temperaturile scazute din timpul noptii si diminetii au contribuit la formarea a doua poduri de gheata pe raurile Firiza si Cavnic. Curg sloiuri de gheata pe raurile Lapus si Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada a început să scadă în Maramureș, astfel că avem acum 114 cm la Cavnic, 91 cm in Pasul Gutai, 90 cm la Firiza, 87 cm la Baiut, 64 cm la Coroieni, 62 cm pe Valea Viseului, 61 cm la Luhei, 52 cm la Grosii Tiblesului, 48 cm la Vf. Iezer, 45 cm la Bistra, 44 cm in Baia Borsa, 43 cm in Poiana Borsa, 42 cm pe Valea Vaserului, 37 cm la Targu Lapus si Suciu de Jos, 35 cm la Razoare, 29 cm la Ocna Sugatag și 20 cm in Baia Mare.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet.

Vine primăvara în Maramureș

Vremea se va incalzi si va deveni astazi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare. In zona montana inalta va sufla tare si va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Pentru ziua de 29 ianuarie, meteorologii au anunțat că vremea va fi usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat se va semnala polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei, mai ales in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat se va semnala ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și