În cursul zilei de vineri, administraţia locală a luat legătura cu reprezentanţii fondului de vânătoare din zonă, pentru a lua măsurile necesare ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

„Mai mulţi miei de anul trecut care nu au fost nici măcar crotaliaţi au căzut pradă lupilor. Am vorbit cu cei de la fondul de vânătiare, dar fiind vorba despre lupi, aceştia trebuie să ceară autorizaţie specială. Dacă nu vor obţine, în cursul zilei de sâmbătă se vor lua măsuri de îndepărtare a răpitorilor”, a explicat Vasile Duciuc, primarul comunei Bistra.

Potrivit edilului, este primul atac din această toamnă. „Am mai avut în primăvară două juninci ucise. Am făcut demersuri pentru obţinerea despăgubirilor, acestea sunt în derulare”, a mai precizat edilul.

În ultimii ani, stânele din arealul Rona de Sus – Rona de Jos – Bistra a fost preferat de lupi. Proprietarii de stâne spun că o cauză care „favorizează” atacul sălbăticiunilor fiind lipsa câinilor de calitate în preajma turmelor. „Şi la mine s-au apropiat lupii, dar pentru că au câini foarte buni, i-au pus pe fugă pe lupi. Dacă au câini buni, asemenea situaţii pot fi evitate”, a spus un proprietar de stână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și