Localnicii din zona Tarna Mare și Cămărzana au povestit pentru PresaSM cum locotenenți ai liderilor rețelelor de contrabandă intră ilegal în județul Satu Mare, pe teritoriul României. Și nu oricum, ci înarmați! Aceștia le asigură paza cărăușilor, care transportă țigările de contrabandă. Aceleași surse susțin că polițiștii de frontieră au ezitat să intre într-o confruntare armată cu acești contrabandiști periculoși, permițându-le să fugă înapoi în Ucraina.

Șeful Serviciului Poliției de Frontieră Satu Mare, comisar șef Alin Pîrcălab, a recunoscut fenomenul, dar a precizat că nu au existat incidente între contrabandiștii înarmați și polițiștii de frontieră.

”Cei care transportă efectiv țigările nu au timp să respire, fiindcă sunt încărcați cu câte patru baxuri, cu niște hamuri speciale, nu au timp să aibă armamanet asupra lor. Cei care conduc grupurile, au fost două cazuri, au armament asupra lor. Dar de obicei aceștia părăsesc teritoriul României în momentul în care polițiștii de frontieră intervin. Nu am avut încă incidente, nu am avut încă altercații”, a spus comisarul șef Alin Pîrcălab, în prezența reporterilor PresaSM.

De asemenea, polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar numai în cazul cetățenilor români. Pe această linie de muncă au fost înregistrate 8 dosare penale pentru săvârşirea a 8 infracţiuni, în care au fost implicate 8 persoane. Totodată, au fost descoperite şi ridicate 4 arme, majoritatea neletale, și mai multe tipuri de muniție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și