Persoanele care au o anumită grupă de sânge au o protecție mai mare la infecția de COVID-19

Persoanele care au grupa sanguină zero au o protecție mai mare la coronavirus, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universității din Nantes. Oamenii de știință din Franța au strâns date de peste tot din lume din peste 40 de studii pentru a ajunge la această concluzie.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus legăturile dintre grupa de sânge și formele de COVID dezvoltate de pacienți. Un studiu făcut în China anul trecut arăta că riscul e redus cu 33% în cazul celor cu grupa zero de sânge.

Cu toate că studiul din Franța are rezultate moderate, veștile sunt tot bune. Riscurile pentru grupa zero de sânge sunt diminuate între 10 și 30%. Și riscul de a dezvolta forme grave ale bolii e redus.

Persoanele cu grupa de sânge zero pot primi transfuzii numai de la cele cu aceeași grupă. La fel se întâmplă și în cazul infecției cu coronavirus.

Anne Goffard, virusolog francez, a explicat faptul că anticorpii celor ce au grupa 0 de sânge nu permit proieinei spike să recunoască celulele pulmonare și să le infecteze.

Mai e o explicație care spune că purtătorii grupei zero de sânge au un risc mai mic de a face tromboze. Acestea eprezintă una din cauzele agravării bolii sau ale decesului.

Ce au descoperit cercetătorii danezi

Oamenii care au grupa de sânge 0 au şanse mici să se infecteze cu noul coronavirus (COVID-19) şi să facă o formă gravă a bolii bolii, aşa cum reiese din concluziile a două studii, făcute publice miercuri. Cercetătorii spun că descoperirea are un rol important în combaterea pandemiei, însă este nevoie de mai multe studii pentru a stabili care pot fi implicaţiile asupra pacienţilor, transmite CNN.

Studiul realizat de cercetătorii danezi relevă noi informaţii potrivit cărora grupa de sânge ar putea avea un rol în predispoziţia unei persoane de a se infecta şi şansele de a contracta o formă gravă a bolii.

Oamenii de ştiinţă spun că dintre 7.422 de persoane testate pozitivi pentru COVID-19, numai 38,4 la sută aveau grupa de sânge 0. Mai mult, 41,7 la sută dintre 2,2 milioane de persoane care nu au fost testate aveau această grupă de sânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet