Propunerea este ca persoanele care sună de cel puțin zece ori într-un interval de 15 minute la numărul de urgență 112 (sau dau cel puțin zece mesaje la 113) să nu mai poată să apeleze apoi serviciul de urgențe, potrivit avocatnet.ro.

În opinia inițiatorilor, în acest mod, cei care folosesc abuziv acest număr nu ar mai fi tentați să o facă dacă ar ști că, altădată, în cazul unei urgențe reale, nu ar mai avea cum să apeleze 112 de pe respectivul telefon.

„Apelul agresiv și mesajul agresiv atrag restricționarea accesului la SNUAU a postului telefonic respectiv, cu efect imediat”, prevede propunerea. Operatorul de telefonie ar încerca să identifice persoana înainte, după care ar urma să transmită postului de telefonie restricționarea serviciului de apeluri de urgență.

Prin aceeași inițiativă legislativă se propune ca telefoanele care nu au preinstalate aplicațiile STS să nu mai poată fi comercializate în țară.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Aceasta trebuie aprobată în Parlament, promulgată prin decret de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și