Partea de est a Europei este puternic afectată de această maladie care se răspândeşte rapid în exploataţiile agricole şi duce la sacrificarea a mii de animale.

Pesta porcină africană ameninţă industria cărnii

De altfel, chiar şefii Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate animală privesc peste porcină ca pe o ameninţare globală şi spun că statele întâmpină probleme serioase în a opri răspândirea acestei boli. De la începutul anului şi până acum peste 71.000 de animale au fost sacrificate din cauza pestei porcine africane, au fost confirmate la nivel european 285 de focare, iar dintre acestea aproape 200 doar în ţara noastră.

La nivel estic, Republica Moldova şi Rusia se confruntă cu probleme mari din cauza pestei porcine, doar săptămâna trecută au fost confirmate 5 noi focare în Rusia. În vest, Germania şi Italia au sacrificat până acum mii de animale şi au confirmat focare în lunile mai şi iunie. Deşi nu afectează oamenii, pentru animale peste porcină africană este mortală. A apărut pe continentul african în anii 60, iar de atunci a dus la sacrificarea a sute de milioane de porci şi a modificat industria cărnii de porc şi a nutreţului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet