Activităţile fac parte din acţiunea „Blocada”, desfăşurată de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, poliţiştii desfăşoară o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum şi pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

La activităţi participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Astfel, în perioada 20 – 26 august a.c., la acţiunile desfăşurate în judeţul Maramureş au participat 344 de poliţişti. Din totalul acestora 208 sunt de la ordine publică, 102 de la rutieră, 23 de la investigaţii criminale, iar ceilalţi de la alte structuri.

În urma celor 67 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 77 de infracţiuni, dintre care 37 de natură judiciară, 22 la regimul circulaţiei rutiere, 2 la regimul armelor şi muniţiilor, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 17 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 1 519 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 466 147 de lei, dintre care 142 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 iar 18 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1 301 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de peste 55 000 de lei, au reţinut 70 permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de alcool, 10 pentru viteză şi 49 pentru alte abateri şi au retras 30 certificate de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și