Demarat încă de acum câteva zeci de ani, în 1987, proiectul va fi gata în 2024, cel târziu 2025.

”Este un proiect pentru care m-am bătut încă de când eram în Guvern, pentru că apa este o resursă strategică importantă. Vreau să vă aduc aminte că în 2020 au fost alocați 25 de milioane lei pentru continuarea lucrărilor, în 2021 au fost alocați 48 milioane lei de la Guvernul României, iar acum Guvernul Ciucă a alocat peste 109 milioane lei pentru continuarea lurărilor.

În acest an va fi finalizat digul, urmând ca în 2023 să fie achiziționate și montate toate utilajele și dotările necesare pentru funcționarea barajului. Estimez că în 2024, cel târziu 2025 acest proiect va fi unul finalizat”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

Barajul ar urma să asigure un debit de apă și pentru barajul Firiza, pe lângă faptul că va alimenta Maramureșul istoric.

”Acest proiect are și canale de fugă spre barajul Firiza, adică va asigura tot timpul în barajul Firiza un debit de apă cât mai bun, pentru municipiul Baia Mare, pentru întreaga zonă aceasta, dar și pentru Maramureșul istoric, pentru Sighetu Marmației”, a adăugat șeful administrației județene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și