Oamenii scandează împotriva deciziei Guvernului și a autorităților locale de a aproba începerea explorării gazelor pe mai multe perimetre din județul Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Lucian Modoranu, cei peste 1.000 de oameni sosiți din mai multe zone ale țării protestează pașnic în fața Primăriei Municipiului Bârlad, nefiind semnalate incidente.

Proteste similare au avut loc și în comuna Pungești, în satul Siliștea, acolo unde Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist. În urma protestelor din această săptămână Chevron a anunțat că suspendă temporar orice activitate în Pungești.

Protestatarii au amenajat o sondă de explorare pe care oameni călare pe cai au doborât-o, apoi, în uralele tuturor, au cântat cântece patriotice și au spus împreună rugăciunea "Tatăl nostru".

La protestele de la Siliștea, un cameraman al unei televiziuni a fost călcat de un cal, el necesitând îngrijiri medicale din partea echipajului Ambulanței aflată la fața locului.

"Incidentul a fost unul minor. Cameramanul a fost călcat pe picior de un cal, a fost dus la echipajul de pe ambulanță, unde a primit îngrijiri medicale, a fost bandajat, tânărul aflându-se în afara oricărui pericol. I s-a luat și o glicemie, dar starea lui era una bună", a declarat pentru AGERPRES managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Protestele în comuna vasluiană Pungești au început luni, când oamenii s-au adunat pentru a împiedica utilajele angajate de Chevron să pătrundă pe terenul concesionat de compania americană în vederea amenajării spațiului pentru prima sondă de explorare din județ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet