* Ieri, 13 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 14.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic pentru control, pe DN 19, la intrarea în municipiul Carei, un autoturism marca Fiat, condus de către cetăţeanul român Ioan C., de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Bihor.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, mai multe colete cu ţigări, acoperite cu o pătură, motiv pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu ţigări s-a constatat că este vorba de 2.989 pachete, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar cetățeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, au descoperit mai multe colete cu ţigări ascunse în vegetaţie, în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate, totodată, despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 7.970 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 71.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi depistarea persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și