Pe locul doi se află maramureşenii care îşi rotunjesc veniturile din darea în chirie a unor imobile. În acelaşi timp însă, peste 1.300 de maramureşeni trebuie să plătească asigurarea la sănătate, deşi nu obţin niciun venit.

„La data de 30 septembrie 2015, în evidenţele CAS Maramureş, figurau 4.642 de persoane care realizează venituri din profesii libere, precum medici, avocaţi sau notari, şi erau 180 de persoane care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă.

Sunt 439 de persoane care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, respectiv din chirii, şase care realizează venituri din alte surse şi 253 de persoane care realizează venituri, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit şi din asocierile fără personalitate juridică. De asemenea, sunt persoane care nu realizează venituri, dar care sunt obligate să achite contribuţia la sănătate, iar în acest caz se află 1.332 de maramureşeni.

În cazul acestora vorbim de persoane care nu sunt coasigurate pe soţ sau soţie şi sunt cu plată directă la noi. De exemplu, în această categorie intră tinerii care au terminat studiile, nu sunt angajaţi şi nu sunt nici căsătoriţi, ca să fie coasiguraţi”, a declarat Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet