Însă, de fiecare dată când sunt constate abateri care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic poliţiştii aplică amenzi sau întocmesc dosare penale.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru nereguli privind circulaţia pe drumurile publice.

Între orele 07.00 – 20.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au depistat mai mulţi conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice dar şi pietoni care şi-au pus viaţa în pericol traversând prin locuri nepermise. Astfel, la Baia Mare au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22 000 de lei. De asemenea, poliţiştii băimăreni au reţinut două permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au organizat o acţiune pe DN18, pe raza localităţii Fereşti, ce a avut ca scop depistarea şoferilor care circulă pe drumurile publice cu autoturisme care nu corespund din punct de vedere tehnic. Au fost verificate 35 de autovehicule şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 13 000 de lei. Ca măsură complementară au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Şi poliţiştii rutieri din Baia Sprie au acţionat pentru combaterea vitezei excesive şi a traversărilor neregulamentare. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 4 500 de lei, iar complementar a fost luată măsura reţinerii a două permise de conducere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și