Reprezentanții Serviciului de Evidență a Persoanei Maramureș spun că, în total, vorbim de circa 1.800 de restanțieri, cei mai mulți fiind plecați în străinătate.

„În Baia Mare există posibilitatea tipăririi buletinelor în aceeași zi. Dacă vorbim de oameni care vin de la Borșa sau Vișeu, această posibilitate nu există. Oamenii trebuie să se prezinte din timp pentru schimbarea actului de identitate. Maramureșenii trebuie să își verifice valabilitatea actului de identitate. În Maramureș avem acum circa 1.800 de restanțieri, cei mai mulți dintre ei fiind plecați în străinătate. Pentru eliberarea cărții de identitate, ei trebuie să se prezinte acolo unde își au domiciliul”, au anunțat reprezentanții Serviciului de Evidență a Persoanei Maramureș.

Cartea de identitate expiră la data nașterii persoanei după trecerea celor patru, șapte sau 10 ani de la eliberare. Pentru persoanele între 14 și 18 ani, valabilitatea cărții de identitate este de patru ani, între 18 și 25 de ani valabilitatea e de șapte ani, între 25 și 55 ani cartea de identitate are o valabilitate de 10 ani, iar după vârsta de 55 ani, valabilitatea este nelimitată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și