Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru sancţionarea şoferilor şi pasagerilor care nu poartă centura de siguranţă atunci când de deplasează cu un autovehicul. Dintre cele 37 de contravenţii constatate, 12 au fost pentru nefolosirea centurii de siguranţă iar 13 pentru utilizarea fără sistem hands free a telefonului mobil. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate amenzi de aproape 5000 de lei.

În noaptea dinspre 14 spre 15 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au organizat o acţiune pentru surprinderea şi sancţionarea şoferilor care se urcă la volanul autoturismelor, chiar dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale stabilind amenzi în valoare de peste 25 000 de lei şi au reţinut în vederea suspendării cinci permise de conducere.

Poliţiştii Secţiei 6 Sarasău au acţionat în 15 februarie a.c. pentru prevenirea şi combaterea producerii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. Pe DN 18 şi DN 19, poliţiştii au constatat 14 abateri de la normele rutiere, dintre care 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, care au fost sancţionate conform prevederilor legale în domeniu.

În zona târgurilor din Satu Nou de Jos şi Ariniş, poliţiştii au acţionat pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit şi fluidizarea traficului rutier în zonă. Au fost legitimate 55 de persoane şi au fost verificate 48 de autovehicule. Poliţiştii au constatat 30 de contravenţii ce au fost sancţionate conform prevederilor legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și