Avionul care va opera acest charter este planificat să decoleze de pe aeroportul Newark din apropiere de New York în seara zilei de 3 noiembrie. Aterizarea sa la Satu Mare va avea loc joi, 4 noiembrie, în jurul orei locale 14:20.

Durata zborului dintre aeroportul Newark și Satu Mare va fi de aproximativ opt ore și jumătate.

Pista aeroportului din Satu Mare are o lungime de 2.500 de metri și o lățime de 45 de metri, iar un Boeing 787-9 Dreamliner are nevoie de o pistă de 2.800 de metri.

Cu toate acestea, acest model de avion are nevoie de o pistă atât de lungă doar dacă masa sa totală este aproape de greutatea maximă admisă pentru decolare (MTOW).

Asociația „Maramureș Heritage” anunță că rabinul-șef Aaron Teitelbaum, liderul comunității hasidice Sătmar, nepotul lui Joel Teitelbaum, fondatorul comunității hasidice, vine joi împreună cu alții 200 de membrii ai comunității în Sighetu Marmației pentru a inaugura Noua Mare Sinagogă.

Vechea Mare Sinagogă a fost construită din lemn în 1778, refăcută din zid în 1836 și incendiată în 1944 de către naziștii în retragere, după ce o folosiseră ca loc de detenție pentru 140 de personalități evreiești. Comunitatea hasidică Sătmar consideră Sighetu Marmației un oraș sfânt.

Din 2017 au început construcția în oraș a unui complex evreiesc, care va cuprinde Noua Mare Sinagogă, precum și o școală iudaică, restaurante și un hotel kosher. Astfel, orașul va deveni un loc de pelerinaj pentru evreii hasidici din întreaga lume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și