*În data de 31 iulie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, lucrătorii noştri din Gara CFR Vişeu de Jos au observat o persoană de sex masculin care călătorea cu trenul Sighetu Marmaţiei - Cluj Napoca şi care, la vederea patrulei poliţiei de frontieră a aruncat din tren un bagaj voluminos.

Poliţiştii de frontieră au legitimat bărbatul, care a fost identificat ca fiind Vasile B., de 21 ani, domiciliat pe raza comunei Bistra, judeţul Maramureş.

În apropiere, lucrătorii noştri au descoperit o geanta de voiaj aruncata din tren în care se aflau 398 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 3.500 lei.

Tânărul a recunoscut că ţigările îi aparţin şi le-a aruncat din tren în momentul în care a văzut poliţiştii de frontieră, în speranţa că nu vor fi descoperite de oamenii legii.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, tânărul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit în apropierea frontierei de stat 4 colete care conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.600 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în prezent se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a luării măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și