* În data de 17 iunie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, au identificat pe raza localităţii Bârsana, jud. Maramureş, trei persoane în timp ce încercau să comercializeze o cantitate de ţigări.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi imobilizarea bărbaţilor, care au fost au fost duşi la sediul inspectoratului, în vederea continuării cercetărilor.
Persoanele implicate, Adrian V., de 28 ani, Liviu M., de 43 ani şi Ionuţ O., de 19 ani, au fost surprinse în timp ce ofereau spre vânzare 20 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care se aflau depozitate într-un autoturism.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei trei bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.
Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Azi noapte, în jurul orei 2.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat o persoană care transporta de la linia de frontieră către interior un bagaj voluminos.

Poliţiştii de frontieră au trecut imediat la interceptarea bărbatului şi la somarea lui prin voce, moment în care acesta a încercat să fugă dar a fost reţinut de către lucrătorii noştri.

Asupra lui a fost descoperit un colet voluminos care conţinea cantitatea de 402 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care bărbatul, identificat ulterior ca fiind C. R., de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a încercat să îl introducă ilegal în ţară.

Maramureşeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă iar ţigările în valoare de 3.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În data de 16 mai a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Negreşti Oaş, au observat pe raza localităţii Moișeni, jud. Satu Mare, mai multe persoane care transportau către interior colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat către teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În zonă au fost descoperite 15 colete care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.499 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 67.000 lei.
În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* De asemenea, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, pe timpul unor misiuni specifice, în zona de competenţă, au fost descoperite în apropierea frontierei de stat, abandonate 3.000 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 30.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet