În data de 10 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit într-o construcţie izolată din apropierea frontierei de stat, 12 colete cu ţigări.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au comunicat faptul că pe direcţia respectivă a fost reţinută o persoană implicată în activitatea infracţională.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frntieră au procedat la cercetarea şi supravegherea terenului, iar cele 12 colete cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.900 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Duminică, 12 martie a.c., în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România, B.A., cetățean maghiar, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Ungaria.

Poliţistul de frontieră împreună cu lucrătorul vamal au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care au descoperit, într-un loc special amenajat în rezervorul maşinii, 518 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 2.300 lei.

Fiindcă a vrut să sustragă marfa de la controlul vamal, bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat de organele vamale deoarece avea confecţionat un spațiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

În data de 10 martie a.c., un echipaj mobil de la Sectorul PF Vişeu de Sus a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat şi a ignorat semnalele legale, continuându-şi deplasarea în viteză, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

Autoturismul în cauză a fost descoperit ulterior în curtea unui imobil de pe raza localităţii Dealul Ştefăniţei, iar în acesta au putut fi observate mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 7.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 68.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, 6.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, întreaga cantitate de ţigări în valaore de 60.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și