În data de 27 februarie, în jurul orei 09.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar C.F., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub roata de rezervă a autoturismului, cantitatea de 350 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare totală de 1.575 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

În data de 28 februarie, în jurul orei 03.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român B.P., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în rezervor şi sub bancheta din spate a autoturismului, cantitatea de 980 pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 1.470 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen Passat în valoare de 4.700 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, în data de 27.02.2020, în jurul orei 10.30, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră, două persoane care, la somația prin voce a colegilor noștri, au fugit către teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, dar și din Belarus, a căror valoare se ridică la suma de 11.700 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet