Potrivit IGPF, vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 293.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 76.400 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 150.268 de persoane, dintre care 12.319 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4% faţă de ziua precedentă).

Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), până la data de 15 iulie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.579.612 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul la intrarea în România, prin punctele de trecere a frontierei, se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, informează sâmbătă sursa citată.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 59 de fapte ilegale (25 infracţiuni şi 34 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.800 lei.

Totodată, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 108.600 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 21 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 33 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și