Cele mai multe actiuni au fost cele ale personalului statiei SMURDBaia Mare- 11, urmate de cele ale paramedicilor SMURD Farcasa- 5, statiile SMURD Sighetu Marmatiei, Bogdan Voda si Viseu de Sus cate - 3 respectiv SMURD Tg. Lapus - 1.

Pompierii au fost solicitati si ei, pe parcursul sfarsitului de saptamana, la un numar de 4 interventii. Astfel, vineri, 27.07.2013, un echipaj al Sectiei de Pompieri Viseu de Sus a intervenit la 2 incendii. Primul in jurul orei 10.40 in Viseu de Sus, Valea Vaserului-Graiul Coziei la o ardere necontrolata la litiera in padurea de foioase care apartine Ocolului Silvic Viseu de Sus. Au ars 2 hectare litiera, incendiul s-a declansat probabil, din cauza unei scantei purtate de vant. Al doilea in jurul orei 18:36 in Repedea la un incendiu de vegetatie uscata la Pașunea alpina care apartine Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte. Au ars 2,5 hectare pasune alpina, incendiu s-a declansat probabil, din cauza jarului de la o tigara.

Duminica, 28.07, in jurul orei 00:41, un echipaj al Detasamentului de Pompieri “Capitan Marchis Adrian” Baia Mare a intervenit la localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata izbucnit, pe strada Garii din municipiu. Au ars aproximativ 0,03 hectare vegetatie uscata. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui foc lasat nesupravegheat. In jurul orei 23:44, doua echipaje ale Detasamentului de Pompieri “Capitan Marchis Adrian” Baia Mare au intervenit la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de material lemnos pe strada Limpedea din municipiu. Au ars aproximativ 3 metri cubi deseuri din material lemnos. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui foc deschis lasat nesupravegheat.

Specialistii Inspectiei de Prevenire din cadrul I.S.U. au efectuat 10 controale, au fost emise 2 avize securitate la incendiu si au fost inregistrate 5 cereri de avize de securitate la incendiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și