Într-o scrisoare publicată în cotidianul britanic, oamenii de afaceri afirmă că birocrația Bruxellesului „sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice” și susțin că un Brexit le-ar permite „să creeze mai multe locuri de muncă”.

Printre semnatarii scrisorii se numără Peter Goldstein, unul dintre fondatorii Superdrug, Steve Dowdle, fost vicepreședinte al Sony, David Sismey, director executiv al Goldman Sachs, și Sir Patrick Sheehy, fostul președinte al British American Tobacco.

Scrisoarea este semnată de asemenea de sute de persoane având legături cu întreprinderi mici și mijlocii și poate fi văzută ca o încercare de a restabili echilibrul după ce Banca Angliei și Fondul Monetar Internațional au avertizat săptămâna trecută că un Brexit ar afecta economia Marii Britanii, notează sursa citată.

Scrisoarea din The Telegraph este semnată de 306 de lideri de afaceri în nume personal.

„An de an, Uniunea Europeană cumpără mai puțin de la Marea Britanie deoarece economiile sale stagnează și milioane de muncitori nu au locuri de muncă. Potrivit lui Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Angliei, euro „ar putea exploda”. Birocrația Bruxellesului sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice, chiar dacă numai o mică partea dintre acestea fac afaceri cu UE”, se arată în scrisoarea publicată în The Telegraph.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet