“Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Borșa are zăpadă așa cum trebuie să fie. Pârtiile sunt perfecte. În Borșa a fost un grad de ocupare a locurilor în hoteluri și pensiuni de 98%. Încă dinainte de Crăciun și pană în 7 ianuarie, zilnic au fost cazați în Borșa circa 3000 de turiști. Și au mai vizitat Borșa zilnic încă 1500, care erau cazați în alte localități. Avem un strat trecut de 40 cm de zăpadă în oraș și undeva în 100 cm pe munte. Sezonul Sărbătorilor de iarnă mulțumește proprietarii de pensiuni și hoteluri. Veniturile la primărie se vor vedea mai tarziu, deocamdată avem doar costuri. Pază, deszăpezire, iluminat…”, a precizat, pentru Axanews.ro, primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș.

La începutul lui 2019 orașul Borșa se poate lăuda cu 142 de unități de cazare, 10 hoteluri, un motel, 47 de pensiuni, 25 de cabane, iar restul case.

“Numărul unităților de cazare este în creștere, mai sunt în construcție patru hoteluri și câteva zeci de case se vor transforma în pensiuni. Cred că în 2025 vom ajunge la 4000 de locuri de cazare”, a concluzionat edilul din Borșa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și