Decizia lui Florin Roman survine în urma unui răspuns la o interpelare adresată ministrului de Interne privind numărul de apeluri false sau abuzive la 112.

”Nu sunt cuantificate distinct date cu privire la a numărului de persoane identificate ca urmare a apelurilor false recepționate prin SNAU 112, însă menționăm faptul că, de la începutul anului 2019, au fost aplicate peste 31.200 de sancțiuni contravenționale (….), valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 6.200.000 lei”, se arată în răspunsul primit de la MAI.

Pentru a reduce amploarea fenomentului, Florin Roman crede că se impune majorarea amenzilor

”Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conștientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica polițistul sa intervină la o crima sau medicul la un caz de salvare a unei vieți. Pentru tineri teribiliști, apelarea falsa la 112 a devenit o “joacă”, iar fenomenul capătă proporții îngrijorătoare. În calitate de deputat liberal am depus un amendament, prin care propun dublarea amenzilor, pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112”, se arată într-un comunicat al lui Roman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și